hello OSLO hello KROHNARK

Det er ikke enkelt å få en fot innenfor bedrifter i disse dager. For å komme i kontakt med bedrifter kan det være lurt å søke om en stilling som praktikant. Det har jeg valgt å gjøre i forbindelse med min masterutdannelse. 

I løpet av de 2 årene er det lagt inn mulighet til å ta deler av utdannelsen gjennom å være praktikant, og samtidig få godkjent tiden i praksis som studie. Over lang tid har jeg følgt Krohnark på Instagram, og har fått mer og mer sansen for både de som arbeider der og firmaets prosjekter. Da jeg fikk beskjed om at praksis kunne inngå som en del av studiet, tenkte jeg fuck it - jeg sender en søknad til Heidi i Krohnark!

Det tok noen uker uten at jeg hørte noe, så jeg bestemte meg til slutt for å ta en telefon for å høre om søknaden hadde kommet frem... ettersom jeg benyttet meg av den gode gammeldagse Posten. Heidi hadde beklageligvis ikke sett noe til den fine søknaden min, men jeg fikk noen minutter med henne i telefonen. Ut fra samtalen kjente jeg at jeg ikke hadde bommet på å sende inn søknaden. Rett frem dame and I like it! Hun bad meg ringe henne tilbake uken etter, ettersom det var høstferie i Oslo.


Fordelen med å legge til internships/praksis i studietiden er at det åpner mange dører for fremtiden i form av kjennskap, og ikke minst det å få en fot innenfor i et firma. Mange bedrifter kvier seg med å ansette nyutdannede fordi det krever mye i forhold til opplæring, forventninger etc. Mange bedrifter har brent seg på dette tidligere, og krever derfor noen år med erfaringer når de skal ansette. Ved å ansette praktikanter får de en arbeidsressurs som de kan "teste ut", og er det en god match, så er det vinn-vinn for begge parter.

I januar drar jeg over fjellet med rubbel og bitt. Gleder meg til et nytt kapittel i livet.  

Sjekk den gjengen her da folkens! 

Sjekk den gjengen her da folkens! 

Viktig å sjekke om man passer inn ... heldigvis har man Photoshop til slikt .. hehe

Viktig å sjekke om man passer inn ... heldigvis har man Photoshop til slikt .. hehe


FAKTA OM KROHNARK

Krohnark er et designteam bestående av interiørarkitekter og møbeldesignere, samt et nettverk av andre kreative fag. Vi designer, utarbeider og ferdigstiller interiør som begeistrer, styrker identitet/merkevare og skaper verdier.

Krohnark har erkjent at bred og tverrfaglig kompetanse er nødvendig for å identifisere, forstå og oppfylle kundenes ulike behov. Vår målsetting er å stille med team som kan bidra med forskjellig erfaringsgrunnlag, kunnskap og kompetanse, vi driver et kontor der oppdragsgivers behov blir vel ivaretatt.

Design er kommunikasjon – Interiørarkitektens oppgave er å skape gode rom gjennom planløsning, belysning, farger, former og overflater. Vi utformer miljøer som skal øke kommunikasjon og samspill mellom mennesker, tilpasset oppgavene de skal utføre og funksjonen som skal tilfredsstilles. Et gjennomtenkt interiørkonsept vil bidra til å styrke en bedrifts merkevare og gi medarbeidere ett sted de ønsker å jobbe – og ikke minst - vise frem til sine samarbeidspartnere og kunder. Krohnark har som mål å alltid levere kreative og helhetlige løsninger tilpasset og skreddersydd oppdragsgivers behov. Bedriftsidentitet via design er en av våre styrker.


Les mer om Krohnark HER

PRAHA-HA

I år valgte Arkitektenes Fagforbund å samkjøre tillitsvalgtkurs med studietur til Praha.
Praha er en flott by, som har masse å by på, både arkitektur og kultur. 

Alle hus i Praha må ha røde tak. Utrolig flott! 

Alle hus i Praha må ha røde tak. Utrolig flott! 

I løpet av de fire dagene vi oppholdt oss i storbyen, trasket vi rundt i byen sammen med flinke guider. En båttur på elven tok oss med under Karlsbroen, ølsmaking i et gammelt kloster, trikketur med trekkspill-musikk og bobler i glasset, klassisk kirkekonsert og masse gode og spennende matretter. 

Ekte tsjekkisk mat ble servert på Restaurace MINCOVNA

Ekte tsjekkisk mat ble servert på Restaurace MINCOVNA

Vi var trossalt på kurs. Store deler av dagene gikk til kurs og workshops. 

Vi var trossalt på kurs. Store deler av dagene gikk til kurs og workshops. 

Sightseeing. 

Sightseeing. 

Latter og god stemning. Studentkontaktene koser seg på tur.

Latter og god stemning. Studentkontaktene koser seg på tur.

En som er fornøyd etter en lang dag på jobb på Brasiliero.

En som er fornøyd etter en lang dag på jobb på Brasiliero.

Veldig fint interiør på Brasiliero. 

Veldig fint interiør på Brasiliero. 

BELYSE MØRKETIDEN

Når mørketiden nå har kommet til Norden, merker mange for alvor hvor mye god belysning har å si for trivselen. Nylig fikk jeg en henvendelse av noen som ønsket hjelp til å velge ut belysning til stuen.

FØR

FØR

I utgangspunktet var det ikke mangel på lamper i stuen, men samtidig var det mangel på generell belysning. Med generell belysning menes opplysning av et område, direkte eller indirekte, uten at det er konsentrert mot et bestemte punkt. Løsningen ble her å fjerne de direkte lyskildene og heller fokusere på belysning som dekker en større flate.

INDIREKTE BELYSNING
Anbefalingen ble å montere en vegglampe med uplight langs veggen, for å skape en belysning som dekker større deler av rommet. Lampen lyser oppover og treffer taket, som så reflekterer lyset videre ut i rommet. (Da virker også taket høyere.) Den generelle belysningen kan være vanskelig å oppnå i eldre hus, men en god vegglampe med dimmer gjør at du kan dekke flere funksjoner i ett. 

ETTER

ETTER

DIREKTE BELYSNING
På pianoet er det plassert en lekker lampe som skaper stemning. Den sender ut et mer direkte lys mot et bestemt område. Samtidig vil den være med på å gi belysning til hjørnet i rommet. 

For å bli fornøyd med belysningen er et tips å enten forholde seg til lamper i samme farge, eller lamper med samme form. Da vil det ikke fremstå som "rotete" i resten av interiøret. Det kan også gjøre seg å inkludere lampene i resten av interiøret. Som på forslaget, hvor lampene er hengt opp i forhold til bildene på veggen. Det er ikke alltid store endringene som skal til! 


TIPS: Sørg for å ha lys rundt TV-skjermen - dersom fjernsynet er eneste lyskilde, blir du veldig fort trøtt og sliten i øynene.


VISSTE DU AT

Uheldige belysningsforhold kan føre til symptomer som såre, anstrengte øyne, trøtthet og hodepine og nedsatt produktivitet.

Synsevnen svekkes med alderen. Eldre mennesker har derfor behov for mer lys enn yngre for å kunne se like godt. Med økende alder trenger øyet også lengre tid til omstilling ved skiftende belysning
— Folkehelseinstituttet.no

KOLNESUTSTILLINGEN

29. & 30. oktober stiller Line Eike ut sine bilder på Kolnesutstillingen 2016. 
Utstillingen finner sted på Kolnes Grendahus.

lineeike.com

Hvorfor ikke kick starte juleshoppingen?

Åpningstider
Lørdag 29. okt kl 11-17
Søndag 30. okt kl 11-16

Et utvalg av Line sine bilder kan kjøpes HER
Sjekk også ut lineeike.com for å se flere av hennes nydelige kreasjoner.

Vi Bygger Nytt Magasin

Sist måned hadde jeg besøk av Liv fra boligmagasinet Vi Bygger Nytt.
Over en kopp kaffe pratet vi om stort og smått. 

IMG_8738.JPG

Les artikkelen i siste utgave av Vi Bygger Nytt. Der forteller jeg blant annet om mine 3 designfavoritter om dagen. 

http://vibyggernytt.no/les-magasinet-pa-nett/

TELL ME YOUR STORY


min master i design: designe et forebyggende sikkerhetstiltak ved fall fra brygge/land i
vann/sjø - for å unngå drukningsulykker


Dette er et området jeg har lite erfaring fra selv. Det vil si at det blir desto viktigere for meg å involvere brukere for å danne meg en forståelse og forstå hvilke behov som trengs.

DIN HISTORIE

Har du opplevd å falle fra land i vann og vært nær å drukne? Har du mistet noen du er glad i i en drukningsulykke? Er du eller kjenner du noen som har angst for å falle i vann/sjø? Kjenner du/ er du en som ikke kan svømme og som vil ha behov for hjelp dersom de/du faller i vannet fra land/brygge? Har du en annen historie som kan bidra til økt sikkerhet langs Norges langstrakte kyst. 

Ønsker du å fortelle meg din historie? Da er jeg mer enn interessert i å høre fra deg. 

Navn *
Navn

Du kan også sende meg en direkte mail dersom du heller ønsker det

caroline@smedsadesign.com 


LINE EIKE

Er det noe som fascinerer meg, så er det kreative mennesker som står på, som jobber og som ønsker å nå ut. Min flotte venninne Line Eike, har så lenge jeg har kjent henne vært full av kreative idéer. Hun er utrolig dyktig og har øye for linjer, komposisjoner og fargekombinasjoner. 

I det siste har hun arbeidet på en kolleksjon med flotte bilder inspirert av naturen. Materialene som blir brukt i bildene henter Line selv når hun er ute på tur, i både inn- og utland. Det hender også at bekjente plukker med seg steiner når de er ute å reiser.

Hun har allerede solgt en rekke av kreasjonene sine, til venner og kjente. Jeg mener bildene er så flotte at de fortjener å nå ut til enda flere. Noen av bildene til Line vil fra og med 1. oktober være til salgs her på smedsadesign.com ! 

Se HER for flere av hennes flotte arbeid. Line lager også bilder på bestilling. 

Jeg gleder meg til samarbeidet med Line. 

ONE DAY LEFT !


I MORGEN LØRDAG 1.OKTOBER ÅPNER SMEDSADESIGN.COM
EGEN NETTBUTIKK


Jeg er SUPERspent! Det vil starte i veldig liten skala, så får vi se hvor det bærer hen etter hvert. Stay tuned for fremtidige oppdateringer. I kveld vil jeg presentere en lokal designer jeg har fått med meg, som skal selge noen av sine vakre kreasjoner gjennom nettbutikken. Nettbutikken åpner i morgen, lørdag, kl 10:00 !


IKKE GLEM Å MELDE DEG PÅ NYHETSBREVET INNEN I MORGEN 1. OKTOBER
FOR Å VÆRE
MED I TREKNINGEN AV BOKEN THE KINFOLK HOME!


ENGLISH

TOMORROW, OCT 1 AT 10:00 AM, SMEDSADESIGN.COM WEBSHOP OPENS!
TONIGHT I WILL INTODUCE YOU ALL TO A LOCAL DESIGNER WHO WILL SELL SOME OF HER CREATIONS THORUGH MY WEBSITE. SO STAY TUNED!

ALSO: DO NOT FORGET TO SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER BEFORE OCTOBER 1 TO BE ABLE TO WIN THE KINFOLK HOME! (Do not forget to confirm your subscription via the e-mail. )

MASTERS: IT'S ON!

En rekke uker har allerede sust forbi, og masteroppgaven er i gang. De kommende to årene skal jeg fokusere på en bestemt problemstilling. Det har vært krevende å komme fram til et endelig fokusområde.

Bryggen, Bergen

Bryggen, Bergen

Jeg har brukt store deler av sommermånedene til å gjøre research for min egen og samfunnet sin del. Det å skulle arbeide med en oppgave i to år krever motivasjon og en iver etter å løse et gitt problem. Nettsiden forskning.no består av en rekke forskningsbaserte artikler som jeg har studert for å se om noe der kunne være aktuelt. Mitt mål for masteren har vært å finne noe som jeg kan brenne for, noe som jeg kan lære av og som vil være samfunnsnyttig. 

Under et møte med Åge Wee, nevnte jeg vanskeligheten med å finne en problemstilling. Han lente seg tilbake før han sa "de siste fire årene har det vært en økning på 400% innen drukningsulykker etter fall fra brygge eller land". Og DER satt den!

Nå gleder jeg meg stort til å grave meg dypt inn i problemstillingen. Undersøkelser, intervju, analyser, fotografier og skisser skal dokumenteres. l alle år har jeg tenkt at to år er i overkant lang tid å arbeide med en oppgave på.. men nå ser jeg behovet. Dersom jeg skal kunne delta på seminarer, kurs eller konferanser, avtale tider for intervju, bygge modeller, mock-up og kanskje en prototype, så krever det sin tid. 

Sikkerhetsutstyr på bryggen, Bergen

Sikkerhetsutstyr på bryggen, Bergen


ENGLISH

A number of weeks have already flown by and my masters program have started. For the next two years I will focus on one specific issue. It has been difficult to figure out a final problem to focus on.

I did a lot of research during the past summer months to see if I could find anything interesting. Working with a task for two years requires motivation and eagerness to solve a given problem. I studied forskning.no to see if I crossed something that would catch my interest. The website consists of a series of research-based articles. My goal for the master project have been to find a focus area that's useful to society - a project that motivates me.  A project I can learn from.

During a meeting with Åge Wee, I mentioned the difficulty of finding a problem. He leaned back and then he said " there has been an increase of 400% within drownings after falling from pier or land the last four years". And THERE I got it! My focus area!

I am looking forward to dig deeply into the issue. Surveys, interviews, analysis, photographs and sketches must be documented. I have always thought that two years would be an extremely long time to work on one project .. I totally see the need now. For me to be able to attend seminars, courses or conferences, making appointments for interviews, build models, mock-up and perhaps a prototype - all of this requires a lot of time.

NEW DESIGN, TWO LANGUAGES, NEWSLETTER AND MORE

Hipp hipp hurra! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å være den første til å motta nyheter, invitasjoner til events og andre gode tilbud. (Med lovnad om å ikke spamme din innboks.) Innmeldingsskjema finner du på bunnen av innlegget.
NB: Husk å bekrefte innmeldingen i mailen du får tilsendt. 

Meld deg på nyhetsbrevet innen 1. oktober og du er med i trekningen av boken THE KINFOLK HOME!

Verdi 349,-

Sign up for our newsletter to be the first to receive news, invitations to events and other great offers. We promise we won't spam your inbox. Application form can be found at the bottom of this post. Don't forget to confirm the sign up in the email we send you.

Sign up to the newsletter by October 1 and you might win the book THE KINFOLK HOME!PROFILE ID

I løpet av oppholdet på seminaret i Stockholm gjennomgikk jeg en lærestilsindikator, eller rettere sagt en test, for å finne ut hvilken type jeg. To tester ble gjennomført, for så å analysere disse til et helhetlig bilde.

svenske arkitekter

Grunnen til at disse testene ble tatt var for å finne ut hvilke mennesker som er satt sammen i det nye styret til AFAG - for å gi oss selv en pekepinne og en indikator på hvordan vi kommer til å fungere sammen som gruppe. Det finnes 4 ulike lærestilstyper, og en gruppe sammensatt av disse typene er betegnelsen på det "perfekte" team.

svenske arkitekter

Resultat

Test 1: Rød - ledertype
Test 2: Lærestilstype tre (trekant)
Oppfatter informasjon abstrakt og bearbeider den aktivt. Integrerer teori og praksis. Lærer ved å teste ut teorier og anvende sunn fornuft. Er pragmatikere og mener at hvis noe fungerer, så er det bra nok. Er jordnære problemløsere og liker å få svarene på forhånd. Liker ikke formaliteter og går rett på sak. Er ikke sørlig tolerante for uklare idéer. Verdsetter strategisk tenkning. Er ferdighetsorientert. Eksperimenterer og pusler med ting. Vil vite hvordan ting fungerer. Endrer verden, går rett til kjernen i problemene. Kan noen ganger virke sjefete og upersonlig. 

Hos meg stemte test 1 overens med test 2. Det var lærerikt å lese om seg selv og se at det stemmer utrolig godt med hvordan jeg har oppfattet meg selv. Leste gjennom de andre typene for å se om jeg kjente meg bedre igjen i noen av de, men det gjorde jeg ikke på langt så nært som med nummer tre. 

Lærestilstyper i styret

Jevnt over, av alle styremedlemmene, var det en utfyllende fordeling. Blir morsomt å se hvordan det nye styret kommer til å samarbeide i framtiden. En ny periode er akkurat satt i gang, og mye kan skje på 2 år! 

svenske arkitekter kontor

ENGLISH

During the stay at the seminar in Stockholm we went through a learning style indicator. 

The reason why we took those tests was to find out what types the new board of AFAG consist of - to give ourselves an indicator of how we are going to work together as a group. There are 4 different learning style types, and a group composed of all these different types is the term for the "perfect" team.

 

Result

Test 1: Red - leader type
Test 2: Learning Style Type Three (triangle)
Perceive information abstract and process it actively. Integrates theory and practice. Teach by testing out theories and apply common sense. Is pragmatists and think that if something works, then it is good enough. Is a down to earth problem solver and like to get the answers in advance. Do not like formalities and go straight to the point. Are not tolerant of ambiguous ideas. Appreciates strategic thinking. Is skill oriented. Experimenting and fiddling with things. Want to know how things work. Changing the world, goes right to the core of the problems. Can sometimes seem bossy and impersonal.

It was instructive to read about "myself" and see that test 1 matched with test 2 - and it also matches incredibly well with how I see myself. I read through the other types as well to see if I felt more like some of them, but I did not. Nowhere as close as the number three.

Learning style types in the board

There result showed that the group consists of all of the types. Perfect start! It is going to be fun to see how the new board will work together for the next two years. 

 

STOCKHOLM

De siste dagene har jeg deltatt på styreseminar med Arkitektenes Fagforbund i Stockholm. I april i år ble det satt sammen et nytt styre. Da kreves det god opplæring slik at overgangen skal gli lett slik at foreningen ikke stopper opp. 

Vi fikk presentasjon om Sveriges Arkitekter torsdag ettermiddag i deres lokaler. Sveriges Arkitekter og AFAG driver foreningene veldig likt. De få ulikhetene som er, kan vi lære av, slik at vi kan utvikle oss og bli enda bedre for våre medlemmer. 

stockholm

Kveldene tilbragte det nye styret sammen over gode middager, slik lærte vi hverandre bedre å kjenne. Middagen på Farang satte i gang mange samtaler da rett etter rett ble satt på bordet. Anbefales til matelskere - asiatisk mat i alle slags farger, fasonger og smaker. Veldig god stemning i lokalene, ingenting  "asiatisk" i interiøret, noe som for meg var veldig fascinerende. 

farang restaurant stockholm

Selve innføringen i det å sitte i et styre tok en hel halv dag. Seminaret startet kl 09, og vi holdt det gående til kl 17. Det var mye informasjon å ta inn, men samtidig veldig spennende og lærerikt. Den neste påfølgende dagen gikk i opplæring av hver AFAG er, hva AFAG gjør, hvordan vi jobber for å bli bedre - spesielt nå som Norske Arkitekter ikke blir noe av. Alle i styret utførte også en profiltest for å finne ut hvilken rolle personen har i styret.

Svensk "fika" var ikke til å unngå - trengs etter mange timer med konsentrasjon 

Svensk "fika" var ikke til å unngå - trengs etter mange timer med konsentrasjon 

Turen til Stockholm var lærerik og svært trivelig. Mange nye input underveis de 3 dagene, samt opplæring i hva som forventes av et styremedlem og hvilke roller det har. Til forskjell fra tidligere, er det denne gang satt sammen en rekke nye, unge styremedlemmer, noe som kan være godt for utviklingen videre. Jeg gleder meg til fortsettelsen!


ENGLISH

I have attended a board seminar with the Norwegian Architects Union in Stockholm for the past few days. A new board was put together earlier this year. The new board was during those days in Sweden going to be introduced to the job of being a board member. The seminar will also help with the transition so that the unions work does not stop.

We received a presentation about Sweden Architects Thursday afternoon in their premises. Sweden Architects and AFAG is very similar. There are some differences that we can learn from to evolve and become even better as a union for our members.

We got to know each other better during the evenings by dining together. One of the evenings we ate dinner at Farang. No better way to initiated to conversations then getting served strange, new things like fried crab (with the legs still attached!). Recommended for food lovers - Asian food served in all sorts of colors, shapes and flavors. Very good atmosphere in the restaurant, nothing "Asian" by the interior, which for me was very fascinating.

The actual introduction of how a board works in practice took a half day. The seminar started at 09 and we kept it going until 17. It was very interesting and informative. The following day got an introduction about AFAG. What AFAG does, how they work and what they are trying to do to become even better. Everyone also did a profile test to find out what role the person has in the board.

The trip to Stockholm was instructive and very pleasant. I got a lot of new inputs during those three days as well as knowledge about what to expected and what role I've been giving. This time they put together a number of new, young members. I think that's going to be good for AFAG's further development. I'm excited about out further work together!

Et lite besøk hos Historiska Museet // Visited The Swedish Hitory Museum, Stockholm

image.jpg
image.jpg
image.jpg