DEN 25. TIME

Det siste halvåret har tiden nesten ikke vært tilstrekkelig. Jobb, skole, bedrift, fester og fritid.... "Den 25. timen" hvor ble den av?

Mangelen på tid betyr ikke at jeg ikke har vært effektiv. Kan vel heller sies å ha vært mer effektiv enn det jeg selv vil benevne som normalt. Dager som går over i hverandre og oppgaver som ikke har noen ende. Oppturer og nedturer, mye medvind og en kraftig vind på styrke med en orkan like før sommeren.

JOBB
I jobben som interiørarkitekt ved Krohnark i Oslo har jeg vært del av mange spennende prosjekter - både store og små. Jeg har jobbet tett sammen med kollegaer og kunder, og vi har sammen kommet frem til mange gode og kreative løsninger. Å komme ut i arbeidslivet byr på utfordringer man ikke får erfaring med gjennom studiene. Til tross for at jeg tidligere har vært ansatt ved et arkitektkontor, har de siste årene som student fortrengt tidsklemma man ofte står i når man jobber sammen med andre i prosjekter. Alle skal ha alt nå, med en gang, og helst i går. TID. 

Utforsking på gang: Hvor enkelt er det å komme seg opp fra vannet via gummidekk..? SVAR: ikke enkelt

Utforsking på gang: Hvor enkelt er det å komme seg opp fra vannet via gummidekk..?

SVAR: ikke enkelt

STUDIER
Som at det ikke var nok å jobbe 100%, arbeidet jeg med masteroppgaven min på siden. Helger og kvelder ble brukt til å innhente diverse informasjon og utarbeide blant annet en designmal som skal følge meg gjennom resten av studiet - til tross for at jeg selv var strålende fornøyd med den gode balansen mellom jobb og skole, ble jeg møtt med stor skepsis av skolen (ironisk nok de som hadde gitt meg lov til å arbeide ett semester).. Semesteret ble godkjent, men med forutsetningen at jeg girer opp betraktelig det gjenværende året. TID.

BEDRIFT
Smedsa Interior Design har tatt seg en lang ferie, selv om noe oppfølging alltid kreves av en bedrift. Og så vet man aldri når ting plutselig tar seg opp igjen. Ask har deltatt i blant annet Restaurant & Bar Product Design Awards 2017, det var veldig spennende, selv om det dessverre ikke gikk vår vei denne gang.

whitekitchen

Hytten som jeg tegnet i fjor sammen med Camilla Thorsen ble ferdigstilt i juni, og troner nå sin glans inne på Oa i Sveio. Det har vært fantastisk å følge prosessen fra tegneblokken til en ferdig hytte. Vegger er malt og alt fast inventar montert. Noe smådetaljer gjenstår, men det er bare kos. Sommeren ble blant annet tilbragt i hytten, og jeg nøt hvert et sekund i naturlige omgivelser til lyden av båter, fugler og gressklippere.

FEST
Interiør/arkitekt-miljøet på østlandet er helt fantastisk! Sosiale happenings hver eneste uke, innbydelser på innbydelser og eventer som overgår hverandre. I en travel hverdag har det vært fint å få muligheten til å møte andre likesinnede i sosiale settinger. Kontorer inviterer hverandre på sommerfest og andre fester, og samtalene flyter løst. Jeg må virkelig si at jeg er meget imponert over hvor fint miljøet er.

VIDERE...
Nå er sommerferien over for min del, og både skole og jobb venter. I høst er planen å jobbe et par dager i uken ved Krohnark, og resten med siste innspurt av masterstudiet. Litt pendling mellom Oslo og Bergen vil det bli ettersom jeg fremdeles studerer ved Universitet i Bergen. I Bergen har jeg tilgang til veiledning og ikke minst verksteder/materialer som jeg ikke har like stor tilgang til her i Oslo. Til våren vil jeg kun fokusere på masteren. Siste innspurt med 100% fokus og utarbeiding av det som skal stå ferdig til masterutstillingen i mai 2018. 

Tilgangen til to fine og store byer vil gagne mitt resultat - det er jeg sikker på.