DESIGNERS OUTFIT

Dagene som blir tilbragt på verkstedet har en helt egen flow over seg. De dagene må jeg innstille meg mentalt på å være skjerpet og opplagt. Det er mange tekniske detaljer som skal stemme på millimeteren. Store og farlige maskiner kan på sekundet kutte av meg fingeren. Disse dagene har jeg på meg treningsklær som gjør det enkelt å trø direkte inn i arbeidsklærne når jeg ankommer verkstedet. 

Foto: Marte Sandvold Nygaard

Foto: Marte Sandvold Nygaard

Gudene vet hvor mange dyre treningstightser jeg har ødelagt de siste årene.. I en stresset situasjon tørker jeg av meg lim og maling på låret, før jeg kommer på at det slettes ikke var arbeidsbuksen min... Megastor fan av vidunderlimet Tec7 (kallenavn: Caroline Tec7 Smedsvig), bare ikke på klærne mine ..

FOR SIKKERHETS SKYLD
Det er ulike krav til bekledning i disse arbeidssituasjonene. Brannsikre arbeidsbukser, tettsittende genser/jakke, hørselvern, vernesko og egentlig vernebriller. I tillegg får vi med langt hår ikke lov til å gå med løst hår inne på verkstedene. Det er enkelt å tenke "jeg skal bare...", og like enkelt kan en ulykke skje. Jeg har vært heldig og har ikke skadet meg mer enn at jeg en gang pusset av meg tuppen av fingeren på en pussemaskin... 

Vi eksponeres også for giftige gasser når vi pusser diverse materialer eller lakkerer. De siste årene har skolen forbedret sine lokaler og vi har nå tilgang til utstyr som filtrerer ut disse gassene. 

IKKE AKKURAT EN DESIGNER-DELIKATESSE
De ukene jeg arbeider på verkstedet er jeg lite delikat. Støvpartikler og slitte fingertupper, daglig tur innom Clas Ohlson, Pizzabakeren og brus fra Rema1000 til middag, lange dager og enda lengre kvelder, tømmer podcastlisten min og blir lei av HITS HITS HITS på Spotify..

Til gjengjeld ender jeg i alle fall opp med et resultat i form av et møbel. Da er alt skit og slit verdt det.