MØBELSNEKKER

"En møbelsnekker velger, bearbeider og setter sammen materialer til møbler.» 
Et par år på møbelsnekkeri skulle jeg gjerne hatt med i baggasjen da jeg startet på KHiB.

Frustrert... men verneutstyret er på plass.

Frustrert... men verneutstyret er på plass.

Det er mye å sette seg inn i rundt det å planlegge en produksjon - alt fra å velge riktige materialer, konstruksjoner og bearbeiding. Å beherske maskiner og verktøy som på et blunk kan kutte av en finger og to. Som her om dagen da jeg fikk stusset fingertuppen…(Det er nok en grunn til at skolen krever at vi har ulykkeforsikring..)

Stusset fingeren noen millimeter..

Stusset fingeren noen millimeter..

Tilgangen til hjelp er der store deler av dagen i form av en verksmester. Han har da ansvar for å veilede 8-12 personer samtidig. Med det kommer en del dødtid mens man venter. For utenom det foreligger det krav om å komme opp med løsninger selv. Et ytterligere ønske om å ha bakgrunn som både møbelsnekker, ingeniør, blikkenslager, elektriker, sydame osv osv..legges til...
Til helgen kommer min egen handyman opp til Bergen for å bistå meg med de siste finish'ene -> Pappa! Han er det nærmeste jeg kommer alle yrkene som står beskrevet ovenfor, i en person. 

Begynner å få dreisen på ulike metoder. Her lager jeg limtre for å forsterke trekonstruksjonen.

Begynner å få dreisen på ulike metoder. Her lager jeg limtre for å forsterke trekonstruksjonen.

Viktig med støtte fra alle kanter slik at delene limes noen lunde beint. Skeivheter beines ut i etterkant. 

Viktig med støtte fra alle kanter slik at delene limes noen lunde beint. Skeivheter beines ut i etterkant. 

Møbelet begynner å ta form. Det krever presisjon og mye tenking for at det skal bli riktig på første forsøk. God planlegging er alfa omega - Tenke to ganger før man gjør noe er lurt. Da trenger man bare gjøre det en gang. Jeg passer også på å alltid ha overmål slik at jeg har litt å gå på mtp småjusteringer og pussing.

Asketre <3 LEKKERT

Asketre <3 LEKKERT

 

C