STILLEBEN

Høsten er like rundt hjørnet, og i den anledning har jeg flyttet tilbake til Bergen. De siste dagene har jeg gjort endringer i interiøret for en frisk pust. Når man ikke har store plassen å boltre seg på, er det lurt å ta i bruk tingene man eier på nye måter. En måte å gjøre det på er å lage stilleben. 

// Autumn is right around the corner, and in that occasion I have moved back to Bergen. I have made changes in my interior the last few days for a fresh breath. Because i don't have that much space, i chose to use the things I own in new ways. One way to do that is to create still lifes.

Mitt personlige stilleben. Metalliske farger opp mot svart og hvit mykner opp uttrykket

BYGG DITT EGET STILLEBEN
For å bygge et stilleben er komposisjon det viktigste for å skape orden og balanse. Det er også viktig at de ulike delene har en form for harmoni, enten de er like eller ulike. Et tips er å plassere gjenstandene i en trekant, gjerne i oddetall. Husk at kontraster framhever hverandre, både i form av farger og materialer. Bland lyse pasteller sammen med metaller eller svart. Sammen med tre, betong eller marmor vil det se lekkert ut. Innslag av naturlige materialer slår skjeldent feil.

// BUILD A STILL LIFE
The importance when you build a still life composition is to create order and balance. It is also important that the various parts have a form of harmony, whether they are the same or different. A tip is to place objects in a triangle, often in odd numbers. Remember that contrasts emphasize each other, both in terms of colour and materials. Mix pastels along with metals or black. It'll work great together with wood, concrete or marble.. A touch of natural materials rarely turn out wrong.

Store gjenstander eller stilleben ved siden av tv'en, demper den store skjermflaten.

Store gjenstander eller stilleben ved siden av tv'en, demper den store skjermflaten.

MITT STILLEBEN
Jeg har en del store bøker som er for store til å passe inn i hyller sammen med bøker av normal størrelse. I denne omgang har jeg brukt dem sammen med en bordlampe fra IKEA. Lampen var lavere enn hva jeg ønsket i forhold til TV'en den skulle stå ved siden av. Ved å bygge opp bøker fra stor til liten, i harmoniske farger ble lampen kronen på verket. Samtidig som den lyser opp de flotte bøkene. 

// MY STILL LIFE
I have a couple of nice looking books that are too large to fit into the book shelf together with books of normal size. This time I have used them together with a table lamp from IKEA. The lamp was lower than I wanted it to be in relation to the TV it was going to stand by. By building up books from large to small, in harmonious colours with the lamp as a crowning glory it looks taller and it also lightens up the books.

Vitra House Bird, Tom Dixon Etch og Kähler Globo i skjønn harmoni.

Vitra House Bird, Tom Dixon Etch og Kähler Globo i skjønn harmoni.

Målet med stilleben er å bruke de gjenstandene du har, gamle og nye, i spennende kombinasjoner for å skape personlige små utstillinger.

// Building still lives is a nice way to use the objects you have, old and new in exciting combinations to create personal small exhibits.

 

C