BYUTVIKLINGSKONFERANSEN I BERGEN

Fredag 30. november var det duket for årets byutviklingskonferanse i Grieghallen, i regi av Bergen kommune. I år var temaet vann. Vann er både en ressurs og premissgiver i byen mellom de syv fjell.

Sammen med min tideligere medstudent Frida Yggeseth, presentere jeg min masteroppgave som omhandler det å unngå drukning ved fall fra land.

IMG_3415.JPG

KONFERANSEN 2018 NÆRMER SEG

Nå er det bare noen dager igjen til Konferansen skal avholdes. Foredraget er klart, og jeg kan ikke annet enn å hoppe i det. Gleder meg til å se mange kjente ansikter og til å fortelle hvordan jeg har kommet dit jeg er i dag med hjelp fra min indre faen. Ikke hver dag man får dele scene med selveste Anja Hammerseng Edin.

konferansen.jpeg

Ønsker du å lære mer om Konferansen og hvilke foredragsholdere som skal delta i år, og ikke minst å kjøpe billetter?RS MAGASINET

I den siste utgaven av RS Magasinet prater jeg om hvordan jeg tror vi kan skape tryggere havner i det offentlige Norge. Hele intervjuet kan leses HER.

IMG_2430.JPG

SMEDSA + UNI-K

I forbindelse med utarbeidelse av prototype til mitt masterprosjekt i design, samarbeidet jeg med Uni-K.

Bilde fra prosessen

Bilde fra prosessen

IMG_1774.JPG

GUTTA PÅ MEKANISK
Gutta på mekanisk avdeling stod på for å ferdigstille stigen til eksamensdato. De gjorde en strålende jobb og fulgte produksjonstegningene så godt det lot seg gjøre for hånd. Tett dialog underveis i prosessen sørget for at vi sammen fikk utviklet en prototype som levde opp til forventningene.

Stigen ble senere sendt til NOT Pulverlakk AS i Sandnes som stod for overflatebehandlingen - varmforsinking og pulverlakkering. Det har vært stas å benytte lokale tjenester fra start til endelig produkt, da det gir mulighet til å følge opp produksjonen tett, i tillegg til at det gjør mindre skade på miljøet med tanke på utslipp ved transport.   

 

HVEM ER UNI-K?

Uni-K er et tilbud i NAV’s tiltakskjede, og er heleid av Haugesund kommune. Bedriften gir tilbud til personer med nedsatt arbeidsevne som ikke uten videre kan formidles til det ordinære arbeidsmarked. I tillegg tilbyr de dagplasser for Haugesund kommune.

Som et arbeidsmarkedstiltak er deres mål å sysselsette og utvikle ressurser hos den enkelte arbeidstaker. Å tilrettelegge arbeidsoppgavene, samt å tilpasse produksjonen i forhold til opplæring og funksjonsdyktighet, stiller store krav til bedriften. På Uni-K har de oppgaver innen vaskeri, hage, hjelpemidler, renhold, transport, makulering, søm, mekanisk og kantine/catering.


STRAKS KLAR
Stigen på plass i Bergen for å overvære eksamen og offentlig utstilling ved KMD//UiB. Bilder fra prosessen.

!KONFERANSEN 2018

1. november skal jeg snakke om min indre faen på !Konferansen i Haugesund. Sammen med andre foredragsholdere som Anja Hammerseng Edin, Astrid Furholt og André Ernst Grønås, skal vi snakke om våre erfaringer rundt årets tema som handler om det å være "fryktløs".

IMG_18043.jpg

"Hva er det som gjør at vi noen ganger tar utfordringen vi står overfor, og andre ganger rømmer fra den? Hva hindrer oss i å søke på jobben vi drømmer om? Hva er det verste som kan skje? Frykt holder oss nede, og kan plassere oss på sidelinja i livet. Men på den andre siden av frykt ligger ofte det vi ønsker oss aller mest. Mot er ikke fravær av frykt, men seier over den."

Restaurant & Bar Product Design Awards winners 2017

Da er det avgjort hvem som vant de ulike kategoriene under Restaurant & Bar Product Design Awards 2017. Dessverre ble det ikke meg denne gangen - men ikke rart det, når det var så mange stilige produkter som deltok. Deltagelsen gav meg i det minste mye spenning, og håp. 

VINNEREN AV KATEGORIEN STOOLS & BENCHES

Vinneren av kategorien Stools & benches. Kansai designet av Estudio Ronald Sasson (Brazil)

Vinneren av kategorien Stools & benches. Kansai designet av Estudio Ronald Sasson (Brazil)

Se alle vinnerene HER


 

ENGLISH
The winners of Restaurant & Bar Product Design Awards 2017 has been announced. It didn't go my way this time - no wonder considering all the awesome entries. At least it gave me a lot of excitement and great hope. 

 

SO AND SO...

Nå passerer jeg straks en måned som ansatt hos Krohnark. Vet ikke om det er lov å si, men på de få ukene har jeg lært mer om hva mitt fag innebærer enn 3 år med studier.. 

Virkeligheten kom ikke som noe sjokk for min del, ettersom jeg opparbeidet meg ett år med arbeidserfaring før jeg begynte å studere. Dog minnet det meg igjen på hvor lite virkelighetsforståelse mange studenter får gjennom sine studier. I mitt tilfelle er det lagt inn 2 uker med obligatorisk praksis i løpet av 5 år. De to ukene blir man ikke satt til annet enn å koke kaffe. 

Ukene hos Krohnark har vært hektiske og lærerike. Allerede første uken ble jeg satt på egne prosjekter, noe som viser deres tillit til meg. Det er en utrolig herlig følelse å endelig jobbe med interiørprosjekter som blir realistiske. Det å være omringet av positive, erfarne og inspirerende mennesker hver dag, gir meg mer enn nok motivasjon til å stå opp hver morgen. Ingen dag er lik, and I LOVE IT! 

Krohnark er om dagen på utkikk etter nye ansatte, passer Krohnen deg?

For mer informasjon KROHNARK

MASTERPROSJEKTET FORTSETTER...
I tillegg til jobben hos Krohnark, arbeider jeg med min masteroppgave. For to uker siden møtte jeg Redningsselskapet for å diskutere et eventuelt samarbeid. Det har vært snakk om samarbeid mellom Redningsselskapet, Tryg, Norges Livredningsselskap og meg. Dessverre viser det seg at en av samarbeidspartnerene ikke ser nødvendigheten i å designe et nytt tiltak - så da faller jeg ut av samarbeidet. Det betyr ikke at jeg ikke skal fortsette med mitt prosjekt, men at jeg står mer alene og muligens må søke etter andre samarbeidspartnere/sponsorer. 

Fremdriftsplanen til mai 2018 er allerede klar, så den ekstra tiden jeg har på kvelder og i helger de 6 månedene fremover, skal brukes til videre arbeid med prosjektet.  


MIN MASTER I DESIGN: DESIGNE ET FOREBYGGENDE SIKKERHETSTILTAK VED FALL FRA BRYGGE/LAND I
VANN/SJØ - FOR Å UNNGÅ DRUKNINGSULYKKER


ARTZY BATHROOM

Hvem sier at man ikke kan ha kunst på baderomsveggene?

Da jeg kom over dette stilige bildet fra designeren Fam Irvoll tenkte jeg med en gang "det skal jeg ha på baderommet mitt!" . - Kjøpt og betalt, og nå henger det i sin skjønneste prakt på veggen! Og så med en humoristisk og ironisk undertone i tillegg da dere...;-)

IMG_9613.JPG
FullSizeRender.jpg

GOD SØNDAG ALLE SAMMEN! 

IT'S OFFICIAL - I'M A KROHN'ER

Denne uken startet jeg i min nye jobb hos Krohnark. Det har vært noen inspirerende dager i møte med nye mennesker og nye rutiner. Gleder meg til å få tildelt spennende utfordringer i tiden fremover. For en god start på 2017 ! 


ENGLISH

This week I started my new job at Krohnark in Oslo. It's been an inspiring week meeting new people and getting into new rutines. I'm looking forward to get started with new exciting projects in the future. What a great start of 2017 !A DESIGNERS YEAR *2016*

Kan med hånden på hjertet si at dette har vært et av mine beste år! Månedene har sust forbi i en fart jeg såvidt har klart å holde følge med.  

Det har vært et ekstremt travelt år fra ende til annen. Januar tilbragte jeg på verkstedet fra morgen til kveld med bygging av Ask, som skulle ferdigstilles før Stockholm Furniture Fair.

I februar var det bånn gass med interiør- og møbelmessen i Stockholm. Ask ble utsatt for vold av en ukjent gjerningsmann, men etter litt grining fra meg, og mekking på bakrommet, var han tilbake på utstillingen i sin fine prakt. Messen førte blant annet til omtale i Aftenposten, og kontakt med mennesker fra hele verden. Etter messen var det full gang med bacheloreksamen, søknad til masterstudiet i design. 

I mars fikk jeg meg en stor overraskelse da mailen fra ICFF dukket opp i innboksen min. Jeg var valgt ut, blant 10 andre unge designere fra hele verden, til å stille ut Ask på en messe i New York i mai! Hipp hurra!

I april overtok jeg kontoret i Øvregaten 226 i Haugesund. Fantastisk å få sitt eget sted til materialprøver og permer, og ikke minst å ha et sted å invitere kunder til. Der tilbragte jeg en god del tid  mens jeg arbeidet med bacheloroppgaven, og søkte om støtte til den store reisen til New York som skulle finne sted i Mai.  

Mai... Du travle milde... 3 timer etter presentasjon av bacheloroppgaven ved KHiB, lettet flyet fra Flesland med destinasjon: New York. Ask var allerede sendt et par uker i forveien, så jeg reiste over Atlanteren alene og krysset fingre og tær for at alt skulle være i orden ved åpningen av ICFF dagen etter. Fire intensive dager ble tilbragt på messen, vel uvitende om hvilke mennesker som gikk forbi standen og skuet mot Ask. På de fire dagene møtte jeg mange spennende mennesker fra Norge og andre steder i verden. De fire dagene etter messen brukte jeg på å få benken ut av lokalet... Et par tårer ble felt av en sliten og ung designer som følte seg veldig liten i den store verden. Dagen jeg kom hjem fra New York, stupte jeg i sengen og lå strakt ut i 3 uker.. Lite visste jeg at dette skulle bli de tre ukene med finest vær i løpet av hele sommeren.. Bleik, men frisk, fortsatte sommeren med spennende prosjekter. 3D visualisering av et byggeprosjekt i Sveio, samarbeidsprosjekt med Wee Marine og ferdigstilling av hyttetegninger til ny familiehytte i Ålfjorden i Sveio.  

I august gikk startskuddet for master i design! Jeg har valgt å jobbe med sikkerhet rundt drukning ved fall fra brygge/land. Høsten har for det meste gått til å innhente informasjon fra statistikker, leger, brannvesen, redningsselskapet, etc etc. Det har ført meg i kontakt med mange flinke og spennende mennesker.  

Jeg har også vært på reise og innhentet inspirasjon på den måten. Det liker jeg godt. Både Trondheim, Praha og Stockholm er fine byer. Året avsluttet jeg med en presentasjon i arbeidet så langt med masteroppgaven, og tilbud om jobb hos Krohn Interiørarkitekter i Oslo fra Januar av. I dag pakket jeg ut de siste restene fra kontoret mitt, vemodig låste jeg døren etter meg. Samtidig med et smil om munnen med tanken om at 2017 skal bli et like bra år som 2016 har vært.

GODT NYTTÅR! 

_______

JANUAR

Model of ASK

Model of ASK

Ikke bare tegner jeg møblene, møblene skal også bygges. Jobbet hardt i januar for å bli ferdig til møbel- og interiørmessen i Stockholm // Not only making the design, also building it. Working hard to finish ASK before Stockholm furniture fair. 

Ikke bare tegner jeg møblene, møblene skal også bygges. Jobbet hardt i januar for å bli ferdig til møbel- og interiørmessen i Stockholm // Not only making the design, also building it. Working hard to finish ASK before Stockholm furniture fair. 

FEBRUAR

ASK er klar for Stockholm // Ask is ready to attend Stockholm furniture fair 2016. 

ASK er klar for Stockholm // Ask is ready to attend Stockholm furniture fair 2016. 

Utmattet etter en lang og intensiv uke i Stockholm. Bacheloreksamen neste... // Exhausted after a long week in Stockholm. Bachelor assignment next.. 

Utmattet etter en lang og intensiv uke i Stockholm. Bacheloreksamen neste... // Exhausted after a long week in Stockholm. Bachelor assignment next.. 

MARS

Årets første vårtegn // Finally seeing signs of spring.  

Årets første vårtegn // Finally seeing signs of spring.  

APRIL

Overtok mitt eget kontor // Got my own office ! 

Overtok mitt eget kontor // Got my own office ! 

IMG_7140.JPG

MAI

Bachelor delivered!  

Bachelor delivered!  

New York baby

New York baby

Etter mange måneder med hardt arbeid, møtte jeg ASK i New York, klare for ICFF // After many months of hard work ASK finally reached New York! Ready for ICFF.  

Etter mange måneder med hardt arbeid, møtte jeg ASK i New York, klare for ICFF // After many months of hard work ASK finally reached New York! Ready for ICFF.  

The ICFF Studio class of 2016

The ICFF Studio class of 2016

JUNI

Bachelorgrad i design - et steg nærmere fullført studie // Bachelor degree - one step closer to finish my studies.  

Bachelorgrad i design - et steg nærmere fullført studie // Bachelor degree - one step closer to finish my studies.  

JULI

Smedsa Interiør Design i samarbeid med Wee Marine // Smedsa interior design vs. Wee marine, outdoor furniture design project  

Smedsa Interiør Design i samarbeid med Wee Marine // Smedsa interior design vs. Wee marine, outdoor furniture design project  

AUGUST

Studietur til Stockholm // Study trip to Stockholm  

Studietur til Stockholm // Study trip to Stockholm  

IMG_8179.JPG

SEPTEMBER  

Masterstart. Tema: sikkerhet // Starting my master in design. Working with safety.  

Masterstart. Tema: sikkerhet // Starting my master in design. Working with safety.  

Sommerhytten jeg designet sammen med Camilla Thorsen fra Berge Sag er klar til bygging // The summerhouse I designed together with Camilla Thorsen in Berge Sag is ready to be built!  

Sommerhytten jeg designet sammen med Camilla Thorsen fra Berge Sag er klar til bygging // The summerhouse I designed together with Camilla Thorsen in Berge Sag is ready to be built!  

IMG_8107.JPG

OKTOBER

Interiørmessen i Bergen // Interior fair in Bergen.  

Interiørmessen i Bergen // Interior fair in Bergen.  

IMG_8572.JPG

NOVEMBER

Masterprosjektet fortsetter. Møtte Redningsselskapet som tok meg med på oppdrag // Master project continues. Met up with Redningsselskapet. 

Masterprosjektet fortsetter. Møtte Redningsselskapet som tok meg med på oppdrag // Master project continues. Met up with Redningsselskapet. 

Work work work work work

Work work work work work

Studietur til Praha // Study trip to Prague  

Studietur til Praha // Study trip to Prague  

DESEMBER

Fikk mine første prototyper av kakefatet Z. Spennende! // Got my first prototypes of Z. Exciting!  

Fikk mine første prototyper av kakefatet Z. Spennende! // Got my first prototypes of Z. Exciting!  

Flyttet til Oslo for å starte i min nye jobb hos Krohn Interiørarkitekter i Januar // Moved to Oslo to start my new job at Krohn Interior Architects in January  

Flyttet til Oslo for å starte i min nye jobb hos Krohn Interiørarkitekter i Januar // Moved to Oslo to start my new job at Krohn Interior Architects in January  


ENGLISH

I can honestly say that this has been one of my best years! The months flew by in a speed I barely could keep up with.

It’s been an extremely busy year. I spent January in the workshop working on the construction of ASK that had to be complete before the Stockholm Furniture Fair.

In February the interior and furniture fair in Stockholm was on the agenda. ASK got abused by an unknown criminal, but after a panic attack and a couple of tears, I managed to fix the back and ASK was back on the show in its finest glory. The show led to an article in Aftenposten and connections with people from all around the world. After the fair ended I had to start working on my bachelor exam and write an application for the Master program in design.

In March I got a big surprise when a mail from ICFF appeared in my inbox. I was selected among 10 other young designers from around the world to exhibit ASK at North Americas biggest furniture fair in New York in May. Hooray!

In April I moved in to my new office in Øvregaten 226 in Haugesund. Fantastic to get my own space to collect material samples and binders and not to mention having somewhere to invite my future customers. I spent a lot of time at the office while I worked on my bachelor thesis and trying to get some sponsors for my big New York trip in May.

May ...  3 hours after the presentation of my bachelor thesis I walked on the airplane at Flesland with destination: New York. ASK was already sent a couple of weeks in advance, so I traveled across the Atlantic Ocean alone. I held my fingers and toes crossed praying that everything would be ok at the opening of ICFF the following day. Four intensive days were spent at the fair. I met lots ofinteresting people from Norway and elsewhere in the world during those days. I spent four days after the show to get the bench out of the Javits Center... A tired and young designer suddenly felt very small in the big world. The day I came home from New York I plunged in to bed and layed stretched out for 3 weeks.. The summer continued with exciting projects. 3D visualization of a building project in Sveio, collaboration with Wee Marine and working on drawings of our new summer house in Ålfjorden in Sveio.

In August I started my master in design! I have chosen to work with safety. I’ve spent this autumn collecting information from statistics, doctors, firefighters, rescue company, etc etc. The thesishas brought me into contact with many talented and interesting people.

I have also been traveling and gathered inspiration around the world. Trondheim, Prague and Stockholm are all beautiful cities. I finished the year with a presentation of my work so far on the thesis. I was also offered a job at Krohn Interior Architects in Oslo starting in January. Today I moved out of my office. Wistfully I locked the door behind me but with a smile on my face with the thought of 2017 being just as successful as 2016 has been.

HAPPY NEW YEAR!

ATTEND ICFF 2017

2017 nærmer seg! ICFF søker dermed etter nye unge, talentfulle designere fra hele verden til å melde seg, og sin prototype, på ICFF Studio class of 2017 i New York. 

Two really inspiring young emerging designers whom were hand picked from our selective judges to participate in ICFF Studio last year. NOW is your chance to have your own space free of cost and present your project to the design world at #ICFFNYC2017 link in bio to Submit your design. Take advantage of this opportunity and you could land the spot here at ICFF NYC. #icffstudio #opportunity #emergingdesigners #talented #prototype

Two really inspiring young emerging designers whom were hand picked from our selective judges to participate in ICFF Studio last year. NOW is your chance to have your own space free of cost and present your project to the design world at #ICFFNYC2017 link in bio to Submit your design. Take advantage of this opportunity and you could land the spot here at ICFF NYC. #icffstudio #opportunity #emergingdesigners #talented #prototype

 

Fristen er 15. januar 2017. Meld dere på via linken HER

SHORT SUMMARY

1 av 4 semester av mitt master-studie er gjennomført. I den forbindelse har jeg stilt ut, og presentert mitt arbeid så langt i prosessen. Jeg valgte å lage en plakat (1000x2000mm) som kort og presist oppsummerer hvilket arbeid som er lagt ned i masteroppgaven i løpet av de siste månedene. Nå er det på tide med en liten juleferie, før jeg skal starte i ny jobb i Januar. 


ENGLISH
1 out of 4 semesters of my master's study have already passed. The last couple of months have been exciting - I've learned a lot. I recently exhibited and presented my process so far at Bergen Academy of Art and Design. I chose to create a poster (1000x2000mm) as a short and precise summary of what work I've been putting into my thesis during the last few months.


I'M DREAMING OF A GREEN X-MAS

.. VISSTE DU AT.. Grønne planter tilfører luften oksygen. Dermed opplever vi mennesker at luftfuktigheten blir bedre dersom hjemmet inneholder planter. Ikke bare tilfører de oksygen - de tiltrekker seg også svevestøv og demper støy. Nå gleder jeg meg til å få på plass noen friske planter i leiligheten i Oslo etter jul. 

Inspirasjonsbildene er lånt fra Pinterest // Pictures borrowed from Pinterest


ENGLISH
.. DID YOU KNOW THAT .. green plants supply oxygen. Humans find that the humidity in their homes get better when they contain plants. Not only do plants add oxygen - they also attract airborne particles and suppresses noise. I am looking forward to place some fresh plants in my apartment in Oslo after Christmas.


Villa Terminus

I går besøkte jeg vakre Villa Terminus. Omvisningen var arrangert av NIL og Vipp. Runar fra Vipp viste oss rundt i den nyrestaurerte villaen.  

IMG_9405.JPG

ClaessonKoivistoRune har fylt villaen med tidløs norsk og nordisk design. Ingenting er latt til tilfeldighetene. De har klart å modernisere samtidig som de har bevart mye av det originale. Dette kommer også av at byantikvaren har stilt en rekke krav. Villaen ble opprinnelig bygget i 1770, og fredet allerede i 1927. Ut fra kravene har likevel de svenske designerne klart å skape et svært flott og gjennomført resultat. 

IMG_9401.JPG
IMG_9400.JPG
IMG_9403.JPG
IMG_9404.JPG
IMG_9402.JPG

Villaen inneholder også det lekre kjøkkenet til Vipp.  

 

Bildet er fra www.vipp.com

Bildet er fra www.vipp.com

TAKK FOR MEG

Da var tiden inne for å takke for seg etter mange år som studentrepresentant for Arkitektenes Fagforbund. Det har vært noen lærerike og morsomme år, som jeg ikke ville vært foruten.

I løpet av de siste 3 årene har jeg møtt mange nye mennesker, både studenter og mennesker som arbeider innen design og arkitektur. Jeg har også sittet i styret i to år, hvor lærdommen har vært enda større. Til tross for at dette var noe jeg stilte meg kritisk til den gangen jeg fikk forespørsel om å overta, er jeg i dag evig takknemlig for at jeg til slutt valgte å si ja. 

Sjekk den flotte gjengen jeg har forholdt meg til de siste månedene! 

Sjekk den flotte gjengen jeg har forholdt meg til de siste månedene! 

Jeg har reist på turer i inn- og utland og fått mange nye venner og bekjente. Lært om organisasjonsarbeid, om det å sitte i et styre, om å arrangere store eventer, om det å være tillitsvalgt osv osv osv osv osv. Det er vemodig å måtte takke for meg for denne gang, men nå skal jeg inn i et nytt kapittel, og ønsker å disponere tiden min annerledes.  

DESIGNERS OUTFIT

Dagene som blir tilbragt på verkstedet har en helt egen flow over seg. De dagene må jeg innstille meg mentalt på å være skjerpet og opplagt. Det er mange tekniske detaljer som skal stemme på millimeteren. Store og farlige maskiner kan på sekundet kutte av meg fingeren. Disse dagene har jeg på meg treningsklær som gjør det enkelt å trø direkte inn i arbeidsklærne når jeg ankommer verkstedet. 

Foto: Marte Sandvold Nygaard

Foto: Marte Sandvold Nygaard

Gudene vet hvor mange dyre treningstightser jeg har ødelagt de siste årene.. I en stresset situasjon tørker jeg av meg lim og maling på låret, før jeg kommer på at det slettes ikke var arbeidsbuksen min... Megastor fan av vidunderlimet Tec7 (kallenavn: Caroline Tec7 Smedsvig), bare ikke på klærne mine ..

FOR SIKKERHETS SKYLD
Det er ulike krav til bekledning i disse arbeidssituasjonene. Brannsikre arbeidsbukser, tettsittende genser/jakke, hørselvern, vernesko og egentlig vernebriller. I tillegg får vi med langt hår ikke lov til å gå med løst hår inne på verkstedene. Det er enkelt å tenke "jeg skal bare...", og like enkelt kan en ulykke skje. Jeg har vært heldig og har ikke skadet meg mer enn at jeg en gang pusset av meg tuppen av fingeren på en pussemaskin... 

Vi eksponeres også for giftige gasser når vi pusser diverse materialer eller lakkerer. De siste årene har skolen forbedret sine lokaler og vi har nå tilgang til utstyr som filtrerer ut disse gassene. 

IKKE AKKURAT EN DESIGNER-DELIKATESSE
De ukene jeg arbeider på verkstedet er jeg lite delikat. Støvpartikler og slitte fingertupper, daglig tur innom Clas Ohlson, Pizzabakeren og brus fra Rema1000 til middag, lange dager og enda lengre kvelder, tømmer podcastlisten min og blir lei av HITS HITS HITS på Spotify..

Til gjengjeld ender jeg i alle fall opp med et resultat i form av et møbel. Da er alt skit og slit verdt det.